Behandelingen

In onze mobiele praktijk hebben we de mogelijkheid om veel verschillende soorten behandelingen en behandelmethoden op locatie uit te voeren.

Door middel van echografie kunnen afwijkingen in het lichaam opgespoord worden door middel van geluidsgolven. Lees meer.

Veel gebitsproblemen bij paarden kunnen worden voorkomen door paarden al vanaf jonge leeftijd de juiste tandheelkundige zorg te bieden. Lees meer.

Een paard met koliek is altijd een spoedgeval. Er zijn vele oorzaken die koliek kunnen veroorzaken, toch moet iedere koliek serieus genomen worden. Lees meer.

Een paard kan op allerlei verschillende manieren kreupel worden bevonden. Het paard kan door pijn een been niet willen belasten of het paard kan bijvoorbeeld onder het zadel subtiel onregelmatig zijn. Lees meer.

Luchtwegproblemen komen regelmatig voor en kunnen verschillende oorzaken en uitingen hebben. Lees meer.

Door middel van een luchtwegscopie kunnen we aan de 'binnenkant' van het paard kijken en zijn verschillende orgaansystemen te beoordelen. Lees meer.

Wij hebben veel ervaring met en kennis van de vruchtbaarheidsbegeleiding van het paard. Wij kunnen bij u op stal de vruchtbaarheidsbegeleiding van uw merrie(s) verzorgen. Lees meer.

Een oogprobleem bij het paard is altijd een spoedgeval. Oogproblemen bij het paard kunnen geleidelijk, maar zeker ook acuut optreden. Lees meer.

Vooral bij orthopedische problemen, ofwel stoornissen aan het bewegingsapparaat wordt het röntgenapparaat intensief gebruikt. Lees meer.

Geen enkele vaccinatie voor paarden is wettelijk verplicht. Uiteraard is het wel aan te raden uw paarden goed te vaccineren. Onder andere om die reden stellen organisaties die wedstrijden en evenementen organiseren minimaal de influenza vaccinatie verplicht. Lees meer.

Een ziek, jong veulen is niet te vergelijken met een ziek, volwassen paard en heeft een andere, specifieke behandeling nodig. Lees meer.

/